26.03.13
NNUH Radiotherapy Extension

Work is progressing on site on the new radiotherapy extension at the Norfolk and Norwich University Hospital as featured in the local press today.

 

Rossi Long Consulting have been involved with the scheme since initial feasibility which involved considering a range of different strategic locations around the hospital site.  The £4.5M scheme comprises a reinforced concrete linear accelerator (LINAC) bunker for two radiotherapy cancer treatment facilities with up to 2.7m thick RC walls, an orthovoltage room, steel framed administration and treatment rooms and roof top enclosed plant room.  Our involvement saved many tonnes of reinforcement by using innovative crack control analysis and installation of thermocouples to monitor the curing of the concrete.

 

The scheme involves temporary relocation of the helipad and subsequent reinstatement of the permanent helipad immediately adjacent to the extension.  The building is built into the landscaped surroundings and requires diversion of natural sub-soil drainage and retaining walls up to 4m high.  Our early involvement helped to value engineer significant savings by re-positioning the initial proposal to avoid constructing a tunnel under the existing A&E bay.